اگر به ستاره شناسی و نجوم علاقه مند هستید، در دوران خوبی متولد شده اید. حالا دیگر اشیایی به فضا می روند تا منظومه شمسی را از نزدیک رصد کنند و منجمین به خاطر کشف سیاره هایی خارج از منظومه شمسی جایزه نوبل دریافت می کنند. الان درست در دوران تاریخ ساز علوم هوا فضا و ستاره شناسی هستیم.

با یک تلسکوپ، هر کسی می تواند از تماشای آسمان لذت ببرد. اگر کمی بیشتر هزینه کنید و اکسسوری هایی به تلسکوپ اضافه نمایید، می توانید از آسمان عکاسی کنید. قبل از آن که دهانه تلسکوپ را به سمت ماه و خورشید و زحل بچرخانید، باید بدانید چه تلسکوپی برای شما مناسب است و چگونه می توانید برای تماشای سیارات و برای عکاسی از آسمان بهترین تلسکوپ را انتخاب کنید. خوشبختانه تنوع تلسکوپ های آماتور و تلسکوپ های مناسب برای علاقه مندان به آسمان آنقدر زیاد نیست که سر در گم بشوید. در ادامه با بهترین تلسکوپ های موجود در ایران آشنا می شوید.

تلسکوپ شکستی سمتی –ارتفاعی ​Gskyer Telescope, 600x90mm

Gskyer یکی از بهترین و مشهورترین برندها در عرصه تولید تلسکوپ به شمار می رود. این برند آلمانی دو دهه پیش متولد شد. افراد مبتدی می توانند از این تلسکوپ استفاده کنند و به سطح متوسط و حرفه ای برسند. هر کسی می تواند با استفاده از این تلسکوپ ستاره ها و سیارات را به خوبی بشناسد. از آنجایی که تیوب تلسکوپ از آلومینیوم ساخته شده، بسیار با دوام و ماندگار است.

تلسکوپ Gskyer به طرز غیر قابل باوری نور را متمرکز می کند. منشور  به کار رفته در آن وظیفه اش را تمام و کمال انجام می دهد. می توانید این تلسکوپ را بر روی سه پایه استیل و یا پایه سمتی ارتفاعی سوار کنید و بهترین نتیجه را به دست بیاورید. با این تلسکوپ می توانید سطح ماه، قمرهای مشتری و حلقه های عطارد را به وضوح تماشا کنید.

نقاط قوت: نوار آبی رنگ چندلایه ضد انعکاس برای جلوگیری از انحرافات، پایه های استیل مستحکم، کاربری راحت و ساده، فناوری تطبیق دهی با آسمان و سیستم GoTo، عدسی های بسیار با کیفیت و دهانه گسترده، ایده آل برای افراد در هر سطحی از مبتدی تا حرفه ای

نقاط ضعف: قیمت بالا، نداشتن نرم افزار عکاسی، سخت بودن تنظیم تلسکوپ در آلودگی نوری                   

تلسکوپ بازتابی استوایی ​Orion 09007 SpaceProbe 130ST

تلسکوپ بازتابی  Orion 09007 SpaceProbe 130ST دارای دهانه ای به قطر 5.1 اینچ می باشد که می تواند نور زیادی برای تماشای منظومه شمسی و منظومه های روشن دیگر، خوشه ستارگان و سحابی ها جمع آوری کند.

طراحی بهینه تیوب تلسکوپ موجبات حمل و نقل آسان آن را فراهم کرده است. این تلسکوپ 12 کیلوگرم وزن دارد. در شب های تابستان می توانید از این تلسکوپ در کنار اکسسوری هایی مثل چشمی، عدسی بارلو، فیلتر ماه، جوینده، سینی اکسسوری سه پایه، فوکوس کننده و غیره استفاده کنید و در زیبایی های آسمان غرق شوید.

این تلسکوپ دارای یک پایه استوایی  EQ-2  می باشد که برای تماشای اعماق آسمان در شب بی نظیر است. نسبت کانونی (f/5)  میدان دید وسیع و هیجان انگیزی در اختیار شما می گذارد.

نقاط قوت: بدنه سبک، تیوب کوتاه، لنز بارلوی 2X، پایه استوایی، مجهز برای عکاسی از آسمان، چشم انداز شفاف و واضح برای تماشای آسمان شب

نقاط ضعف: راه اندازی پیچیده، دستورالعمل گنگ و مبهم

تلسکوپ شکستی سمتی-ارتفاعی Meade Instruments Infinity 102mm

تلسکوپ شکستی و سمتی ارتفاعی مید مدل  Instruments Infinity 102mm دارای دهانه 4 اینچی و طول کانونی 600 میلی متری است. نسبت کانونی این تلسکوپ f/5.9 می باشد. این تلسکوپ از چشمی هایی با قدرت بزرگنمایی کم، متوسط و زیاد برخوردار می باشد. یک لنز بارلوی 2X می تواند بزرگنمایی چشمی را دو برابر کند.

این تلسکوپ جوینده نقطه قرمز دارد و همین باعث می شود بتوانید تلسکوپ را راحت تر تنظیم کنید. دی وی دی آموزشی و نرم افزار ستاره شناسی در پکیج این تلسکوپ وجود دارد.

تلسکوپ Instruments Infinity 102mm یک تلسکوپ شکستی با پایه سمتی ارتفاعی است. علیرغم آن که این تلسکوپ برای افراد مبتدی مناسب است، برای تماشای اعماق آسمان و ردگیری طولانی مدت اجرام آسمانی قدرتمند ظاهر نمی شود.

نقاط قوت: قیمت مناسب، برپایی راحت، تلسکوپ شکستی با لنزهای ناهمسو، اندازه کوچک و وزن کم

نقاط ضعف: مناسب نبودن پایه سمتی ارتفاعی برای عکاسی از آسمان، عدسی های کم کیفیت، انحراف رنگی، قطعات پلاستیکی

تلسکوپ شکستی پرتابل Celestron 70mm

تلسکوپ شکستی Celestron 70mm یکی از بهترین تلسکوپ های پرتابل و سفری است. این تلسکوپ قابلیت های زیادی دارد. این مدل برای کودکان، افراد مبتدی و ستاره شناسان در سطح متوسط مناسب می باشد. با استفاده از این تلسکوپ می توان استعداد افراد در زمینه نجوم و ستاره شناسی را شکوفا کرد. تلسکوپ شکستی سلسترون دهانه 2.76 اینچی و یک عدسی نورشکن 70 میلی متری دارد. این تلسکوپ دو چشمی 10 و 20 میلی متری دارد که به ترتیب توانایی بزرگنمایی 20 و 40 برابری دارند.

تلسکوپ Celestron 70mm  دارای دفترچه راهنمای مفصل و دقیقی است که در کنار نرم افزار Sky X امکان گشت و گذار راحت در آسمان را فراهم می کند. با استفاده از این نرم افزار می توان از نقشه های آسمانی پرینت گرفت، به پایگاه داده ای با بیش از 10000 جرم سماوی دست پیدا کرد و 75 عکس واضح از آسمان را تماشا کرد. به دلیل برخورداری از این قابلیت ها، می توانید از این تلسکوپ برای بالا بردن دانش ستاره شناسی خود استفاده کنید. بهترین ویژگی های این تلسکوپ عبارتند از قیمت خوب و قابلیت حمل آسان.

نقاط قوت: بدنه مستحکم و طراحی هوشمندانه، حمل و نگهداری آسان، چشم انداز بسیار با کیفیت، قیمت مناسب، رزولوشن بالای عکس، استفاده راحت، چشمی دوگانه

تلسکوپ نیوتنی Celestron – AstroMaster 130EQ

تلسکوپ NexStar 6SE بسیار شبیه به برادر بزرگترش با دهانه 6 اینچی است. این تلسکوپ هم مثل مدل8SE همه ابزارآلات کامپیوتری را دارد. با آینه اولیه خود آنقدر نور جمع می کند که همه اعضای منظومه شمسی خودشان را نشان می دهند.

اما این تلسکوپ می تواند نور بیشتری جمع کند و سیارات و اجرام سماوی دیگر را به شما نشان بدهد. برپایی و استفاده از تلسکوپ تنها چند دقیقه زمان می برد. NexStar 6SE  توانایی خوبی در بزرگنمایی دارد و از جوینده رد پوینت برخوردار می باشد. بدنه کوچک و فشرده اش امکان حمل آسان و سفر با تلسکوپ را فراهم می کند.

این تلسکوپ اشمیت- کاسگرین چندکاره دارای سیستم خودکار GoTo، پایگاه داده ای با 40000 جرم سماوی و قابلیت SkyAlign می باشد. کار با این تلسکوپ را به سادگی می آموزید و یاد می گیرید چطور بگردید و چشم انداز واضح و شفاف پیدا کنید.

نقاط قوت: ابزار دیداری فوق العاده، ردگیری آسان ستارگان، وزن کم و قابلیت حمل آسان

نقاط ضعف: قیمت بالا، اکسسوری های پلاستیکی و عمر کوتاه باتری

https://nineplanets.org/guide/best-telescope/